11/16/2021
Essi Ruuskasen tekemä haastattelu työprosessistani https://www.savtaide.fi/triennaali/tiede-ja-taide
Mikä on artsua, elämää ja mikä myrtsiä?
Sitä ei tiedä kukaan, sillä kaikki sekoittuu täydellisesti Myyr Yorkissa
Työ-atmosfääriin kuului urinan tuoksua, Mesopotamia grillin käryä ja terdeääniä. Eräskin nainen avautui pari tuntia paikalla olevalle kaverilleen ja lisäksi puhelimessa, koko ajan enemmän päihtyen. Myös maalaus aiheutti keskustelua ja ohikulkijoiden pysähtelyä. Puhuttiin jopa eutanasiasta.
Meinasin alunperin liimata Kalvikista keräämäni sinilevää seinään, mutta se jäi suunnitelmaksi, koska värimaailma muuttui Myyrinpuhoksen inspiroimana punakeltaiseksi ja maalit veivät mennessään.
Sain juhlaveikoilta hirveissä työvaatteissani pisteytyksen 4/5 ja ”pääsin jatkoon”. Kuulin myös väkivaltaisia maalaismuistoja neljän vuosikymmenen takaa.
Hyvin vuorovaikutteinen, antoisa ja moniaistinen katutaideprosessi.
Kiitos Street Art Vantaa!
4/4/2019
11/20/2017
10/23/2017
Lapin yliopiston tohtoriopintojeni toiminnallinen osio; Ilmastokanava, tuottaa tutkimusmateriaalia vuoden 2018 ajan yhdistäen kahdeksan eri alojen ammattitaiteilijaa ja kahdeksan ilmastotyötä tekevää järjestöä tuottamaan tasaveroisina yhteistyökumppaneina ilmastoaktivismitaidetta hyväksikäyttäen taideaktivismista olemassa olevaa tietoa.
Ilmastokanava tuo esille järjestöjen ilmastoteemoja, jotka liittävät ilmastonmuutoksen Suomeen. Ilmastoaiheet esitetään taidetekojen välityksellä ensin julkitiloissa ja dokumentoinnin jälkeen sosiaalisen median eri kanavien kautta; popularisoiden ilmastonmuutosta ja aktivoiden ihmisiä. Hankkeen eri osiot dokumentoidaan järjestelmällisesti.
Ilmastokanavan taiteen vaikuttavuuden ja toimivuuden tutkimus toteutetaan sisällönanalyysimenetelmällä. Tutkimuksen tulokset lisäävät tietoa taideaktivismin kehittämismahdollisuuksista, taideaktivismin vaikuttavista mekanismeista ja sen viestinnällisestä toimivuudesta.
10/11/2017
Hiilen kierto kansallismaisemassa ja Hanasaaressa
Tuftattu ryijy, 105, 95cm
11/24/2016
Esillä Keravan taidemuseon Näkyväksi neulottu-näyttelyssä 26.11.16 - 5.3.2017
9/15/2016
Onkos tullut loputon marraskuu? tulee olemaan valmistuttuaan 6-8 tuftatun ryijyn sarja, joka kuvaa ilmastonmuutoksen vaikutusta Suomen talveen ja sitä kautta suomalaiseen identiteettiin, jota aikoinaan rakennettiin pohjoisen luonnon varaan.
Onko Suomen lipun hangen valkoinen enää paikkansapitävä lähivuosikymmeninä? Mitä tapahtuu suomalaisuuden symboleille ja sielunmaisemalle luonnon, elinolojen sekä ympäristön muuttuessa? Mitkä ovat tulevaisuuden suurelta osin talvettoman tai pohjoisen leuto-talvisen Suomen kansallissymbolit?
Tätä kaikkea aion vielä selvittää ja pohtia tarkemmin ryijyntekoprosessini rinnalla.
Ryijyyn liittyy paljon tunteita, se on historiallinen ja perinteinen tekstiili, joka muinoin toimi vene- tai sängynpeitteena ja siirtyi hiljalleen arvotekstiiliksi seinälle. Ryijy on fyysisyydessään ja nukkaisuudessaan jotakin pysyvää ja suomalaista, niinkuin talvikin ennen oli. Oman osansa talvimaisema-teemaan tuo kansallisromanttinen talvinen metsämaalaus-perinne (mm. Victor Westerholm, Axel Gallén, Pekka Halonen jne.).
Kaksi sarjan ryijyä on esillä Keravan taidemuseon Näkyväksi neulottu-näyttelyssä 26.11.16 - 5.3.2017
7/4/2016
5/16/2016
5/12/2016
Hiskin, Huldan, Joosen ja Pyryn maalamien banderollien pohjalta tehty, lasten sekä Ilmastovanhempien nimissä Green Peacen Arktis-julistekilpailuun lähetetty juliste